Digitaal hogerop Logo

Vakantie te paard

Rijdend naar succes: hoe 'Vakantie te Paard' een digitaal galop maakte
email marketing, technische SEO, website redesign, zoekwoordenonderzoek
Klanten van vakantie te paard op ruitersafari

Over Vakantie te paard

Vakantie te Paard is het reisbureau van Stephanie Sap uit Deinze. Met dit bijzondere initiatief tilt ze reizen naar een heel nieuw niveau door ruiters de hele wereld te laten verkennen, allemaal vanuit het zadel van een paard.

Of je nu droomt van een uitdagende tocht door de bergen, een ontspannen rit langs zonovergoten stranden, of een ontmoeting met inheemse culturen in exotische oorden, dit gespecialiseerde reisbureau maakt van deze dromen werkelijkheid!

Ideaal voor paardenliefhebbers die graag avontuurlijk willen reizen, maar niet meteen weten hoe te beginnen of op zoek zijn naar even gepassioneerde mederuiters.

Vakantie te paard is een onderdeel van het algemene reisbureau Perlan van Stephanie. Op die manier maakte ze van haar 2 passies: reizen en paardrijden een fulltime job. A perfect match dus ! Dankzij haar ‘normale’ reisbureau kennis, kan indien gewenst een verblijf vooraf of nadien op maat uitgewerkt worden voor de klanten bvb pré of postverblijf.  Op veel bestemmingen zijn trouwens ook niet-ruiters even welkom!

De belangrijkste doelstelling van de klant was duidelijk: hoger scoren in de zoekresultaten van Google. Het was daarom essentieel om beter vindbaar te zijn voor reisliefhebbers die op zoek zijn naar unieke paardenreizen en avontuurlijke ervaringen. Stephanie wist dat ze een verborgen juweel heeft, maar het was tijd om dat juweel te laten schitteren voor de wereld.

Onze taak was om Stephanie te helpen stijgen in de zoekmachine ranglijsten en ervoor te zorgen dat hun website een digitale poort werd naar de onvergetelijke ruiterreizen die ze te bieden heeft. Vanuit deze ambitieuze doelstelling begonnen we onze reis naar digitale transformatie, met technische SEO als onze eerste halte.

Onze oplossingen

Voordat we aan de slag gingen met de zichtbare aspecten van hun online aanwezigheid, begonnen we met een grondige analyse van de technische aspecten van de website van Vakantie te Paard. Dit omvatte optimalisatie van laadtijden, het oplossen van crawl-fouten en het verbeteren van de algemene prestaties. Het resultaat was een website die soepel en efficiënt werkte, wat niet alleen de gebruikerservaring verbeterde, maar ook zoekmachines zoals Google aansprak. Een stevige technische basis was de eerste stap naar succes.

Met een geoptimaliseerde website in de hand gingen we verder met een grondige zoekwoordenanalyse. We identificeerden relevante zoektermen die potentiële klanten zouden kunnen gebruiken om paardenreizen te vinden, en werkten aan het verbeteren van de positie in de zoekresultaten. Door deze zoekwoorden te integreren in de website-inhoud en het maken van waardevolle, informatieve blogposts, begon de website geleidelijk aan te stijgen in de zoekresultaten.

Content marketing speelde een cruciale rol in dit proces. We deelden verhalen over avontuurlijke paardrijtochten, gaven tips voor veilig reizen te paard en deelden inzichten in bestemmingen over de hele wereld. Dit niet alleen om de website te optimaliseren voor zoekmachines, maar ook om de doelgroep van onze klant te inspireren en informeren.

Naast de verbeteringen in technische SEO en content marketing, hebben we Vakantie te Paard geholpen bij het opbouwen van sterke klantrelaties door middel van e-mailmarketing. We hebben doelgerichte e-mailcampagnes opgezet om reizigers op de hoogte te houden van nieuwe bestemmingen, evenementen en inspirerende reisverhalen. Dit heeft niet alleen geleid tot herhaalde boekingen, maar ook tot een groeiende gemeenschap van avontuurlijke paardenliefhebbers.